eltec_logo

The Future Connection

Elismert beszállítója a vevőspecifikus kábeleknek és megoldásoknak valamint kábelrendszereknek

Kábelkötegek, Kábelrendszerek az autóiparnak

Mi komplett kábelrendszereket gyártunk az Autó-, Haszonjármű-, és a Buszgyártó iparnak, valamint egyedi és speciális jármű- és földmunkagépekhez és elektroautókhoz.

Wiring harness, cable systems for the automotive industry

Komplex kábelrendszerek Gépipar részére

Vevő specifikus kábelrendszerek a modern gyártósorokhoz összekötve a vezérlési- és mozgatórendszerekkel, amelyek a legmagasabb követelményeknek megfelelnek. Egyedi megoldások a teljesítmény- és az adatátviteli feladatokra.

Complex cable systems for the mechanical engineering industry

Repülőgépipari rendszerek

Különleges kábelrendszerek gyártása az ultrakönnyű repülő pilótafülkétől az utasszállító repülőgépig, a gép-test kábelek melybe tartoznak a berendezés, a szenzorok, a konyha és a vizesblokk területei.

Cable systems for the aerospace industry

Kábel rendszerek nap- és a szélenergia alkalmazásokhoz

A napelemek be- és összeköttetése, beleértve a biztonsági és védelmi egységeket is minden területen . Ide tartoznak a telepítéshez és üzemeltetéshez szükséges komplex egységek kábelrendszerei a szélturbinákhoz.

Cable systems for the solar technology and wind power

Tekercselési technológia

Axiálisan tekercselt, kis feszültségű, nagy pontosságot igénylő mágnestekercsek gyártása folyik.

Winding technology

Hot-melt technológia (Macromelt)

Kábel rendszereknél a csatlakozási pontok kialakítása, műanyag feldolgozással történik.

Hot melt technology (Macromelt)

Műanyagfeldolgozás

Kábel rendszereknél a csatlakozási pontok kialakítása, műanyag feldolgozással történik.

Plastic moulding

Kiöntés technológia

A műgyanta kiöntési technológiát a nagy szilárdságú, megbonthatatlan kötéseknél alkalmazzuk. Ezzel a technológiával nagy gyorsulási paraméterekkel, vagy különösen nagy teherbírással rendelkező kábelrendszereket gyártunk.

Szerelt egységek

Az autógyártás, gépipar, repülőgép és űrkutatás, szolár és szélenergia minden területén szükség van a magasan integrált rendszer beszállítására.

Component assemblies

Rólunk

Az Eltec arra törekszik, hogy kidolgozza a legjobb megoldást az adott problémára.

További céljaink:

A legjobb, technológiailag fejlett és testre szabott megoldást megtalálása.
Termékek gyártása a legmagasabb minőséggel és innovációval.
A legmagasabb színvonalú ügyfélszolgálat.

A „Nulla hiba“ mentalitás

Az Eltec fő hangsúlya a minőségi termékek és szolgáltatások fent tartása. A folyamatosan magas szintű színvonal érdekében, a cég elnöke bevezette a „nulla hiba“ mentalitást a késő 90-es években, ami azonnal a szervezet belső mottója lett az egész hierarchia szintjén. Az indulás óta, az Eltec rendszeresen alkalmazottakat képez ki és ellenőrzi a minőséget, ezek az eljárások fontos részét képezik az irányításnak. Ez az összpontosítás segített felemelni a vállalat teljesítményét az évek során, és megszerezni az „A kategória“ beszállítói státuszt, 0 PPM számít a kiválasztott ügyfeleknél, valamint a minőségi tanúsítványok listája.

Az Eltec 1994-ben alakult Budapesten, Magyarországon. Kiindulva, mint egy autóipari beszállító a német piac számára, az Eltec küldetése volt, hogy vezető, rendkívül magas színvonalú kábelköteg gyártó legyen egy kis piaci szegmensben. 1997-ben, a vállalat bővítette tevékenységét a háztartási gépek és a számítógép iparban, diverzifikálta termékeinek skáláját, és ezzel növelte portfólióját, hogy elérhető legyen a nemzetközi ügyfelek számára. 1999-ben újjászervezték az Eltec működését, hogy tudjon alkalmazkodni a piaci trendekhez és a partnerre szabott szolgáltatási megoldásokhoz, mint a nehéz kis-és közepes méretű rendelési mennyiségek gyártója. Ma, az Eltec betört az új iparágakba és finomította az üzleti folyamatait, amely lehetővé tette a folytatást, mint globális szereplő high-end gyártó vállalkozás.

Eltec Holding prezentáció

Az Eltec behatolt számos iparágba, és az évek során együtt dolgozik neves multinacionális ügyfelekkel. Ma, a csoport szolgáltatása az iparágakban az, hogy létrehozzon egy diverzifikált portfóliót és a „Road-map“ kidolgozása a folyamatos növekedés érdekében.

Autóipar: 1994 óta. Főbb ügyfele az Eberspächer
Háztartási gépek: 1997 óta. Főbb ügyfele a Bosch-Junkers
Számítógép: 2000 óta. Főbb ügyfele a HP
Haszongépjármű: 1994 óta. Főbb ügyfele az Eberspächer
Gépgyártás: 2006 óta. Főbb ügyfele BOSCH Rexroth
Orvosi technológia: 1994 óta.
Repülés és űrhajózás: 2010 óta. Főbb ügyfele Corvus Aircraft

Az Eltec hangsúlyt fektet a folyamatos technológiai fejlődésre saját termékeikben és szolgáltatásaiban öt budapesti mérnökkel akik a helyszínen vannak és képzettek az AutoCAD és ProEngineer adatfájlok valamint a 3D modellezés és termékek fejlesztésének területen. A csapat részt vesz az ügyfelekkel a fejlesztési életciklusban és a vevőspecifikus, end-to-end megoldások kiépítéseben. Korábbi projektek között van a földgáz- motor kábelrendszer, szenzor technológia és irányítástechnika is.

Az Eltec története a kiváló minőségi szabványok használata a fejlesztési, termelési és irányítási eljárásokban, valamint megkapta a következő aktuális minőségi tanúsítványokat:

NQA BS EN IS0 14001

Preferred supplier for climate control systems 2016

Preferred supplier of the Bosch Group 2016

BS EN ISO 9001 2015-gültig bis 27-03-2021

IATF 16949 2016-gültig bis 27-03-2021

Az Eltec Inter Trans 24 órás szolgáltatással működik, a flotta három tonnás teherautók és expressz járművekből áll és egész Európába árut szállít. Az Eltec Inter Trans alkatrészek nyugat-európai központja, Wernau, Németországban ami hetente többször biztosítja a gyors és pontos szolgáltatást bárhol az EU-ban. A rendszeres és gyors szállítás célpontja bármely város a kontinentális Európában, beleértve Nagy-Britanniát. Az Európai Unión kívüli szállításhoz, az Eltec Inter Trans kínál hozzáadott szolgáltatást, az összes szükséges vám- es egyéb folyamat kezeléséhez.

Kapcsolat

Kapcsolat

ELTEC Holding Kft. – H-1106 Budapest, Tündérfürt utca 4.

Térkép

Telefon: +36 1 335-8330
Fax: +36 1 335-8331
E-mail: kapcsolat

Vezetőség:

Dömény István, Elnök
Dömölki Csaba, Ügyvezető Igazgató
Stankovits Enikő, Gyártásvezető
Veress József, Minőségbiztosítási vezető

Logisztika (Inter Trans)

Kontakt: Gyetvai Laszló 
Telefon: +36 1 335-8330
Fax: +36 1 335-8331
E-mail: kapcsolat

Beszerzés:

Kontakt: Ivan Antunovic
Telefon: +49 7153 618 448
Fax: +49 7153 618 432
E-mail: kapcsolat

Vevőszolgálat Magyarország:

Kontakt: Dömölki Csaba
Telefon: +36 1 335-8330
Fax: +36 1 335-8331
E-mail: kapcsolat

Vevőszolgálat Külföld és Értékesítés:

Kontakt: Rudolf Laar
Telefon: +49 7153 618 481
Fax: +49 7153 618 432
E-mail: kapcsolat

eltec_logo
© 2020 ELTEC - Minden jog fenntartva!
eltec_logo
© 2020 ELTEC - Minden jog fenntartva!

2019

2018

2017

Első bicikli, első csók, első repülés, legyen szó bármiről, az első mindig emlékezetes, mindig különleges. Ez a helyzet az idén első ízben megrendezett Modern Gyárak Éjszakájával is. Az első volt 2017. november 17-én, de aligha az utolsó. Összesen 24 gyár csatlakozott az ország 16 városából – köztük az Eltec Holding is -, ez eleve magasabb szám, mint amire a szervezők számítottak, azt pedig tényleg csak az igazán optimisták gondolták, hogy több mint 2000-en! regisztrálnak majd az eseményre.

2016

2015

2015. szeptember 10.-én Dömény István az Eltec Holding elnöke és az Észak Karolinai Kereskedelmi Kamara titkára John Skvarla és Sven Gerzer a Charlotte-i Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke, valamint a kamara képviselői a magánszektorból, félnapos konferenciát tartottak Budapesten Magyarországon.

Az amerikai delegáció prezentációt tartott, a magyar érdeklődő vállalkozások számára, hogyan terjeszkedjenek az amerikai piacon.

Dömény István hozzászólt, és megosztotta hosszútávú munka és élettapasztalatit Amerikában, Németországban valamint a Magyarországon egyaránt.

A program megnyitó beszédét, Gaal József a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke, valamint Sven Gerzer a Charlotte-i Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke tartotta.

Al Guarnieri ügyvéd a Parker Poe társaságtól, és Oliver Hecking könyvelő, a Rödl & Partner társaságtól, prezentációt tartott az amerikai jogi és adózás vonzataival kapcsolatban.

John Skvarla az Észak Karolinai Kereskedelmi és Iparkamara titkára, és Sven Gerzer a Charlotte-i Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke prezentációt tartott arról, hogy Észak- Karolina a tökéletes hely az üzleti tevékenység elindításához.

Dömény István a prezentációjában kifejtette Dél- Karolinában szerzett tapasztalatait, a Charlotte-ra jellemző életviteli sajátosságokat, valamint hogy mi a különbség az amerikai-magyar kultúra és munkavégzés között, és felvázolta az amerikai terjeszkedési lehetőségeket a magyar vállalkozások számára.

Véget ért a világ legnagyobb ipari vására 2015. április 17-én.
A kiállításon több mint 200 000 szakmai volt jelen, amiből 70 000 Fő külföldről érkezet. Ezen a kiállításon a Magyar Gazdasági Minisztérium standján kapott helyet az Eltec Holding Kft. A nagy látogatottság és érdeklődés mellett, több ígéretes üzleti kapcsolat alakult ki az Eltec ez évi standján is, amit a cég ismét sikerként könyvelhet el.

Az Evopro fejlesztő mérnöke, Varga Antal, bemutatta azokat a 3D szoftverrel készített fontos részleteket, amelyek alapját képezik a modern elektrotechnikai fejlesztési feladat elvégzésének. Varga Antal Úr ismertette azokat a szempontokat, amelyek a tervezés során fontosak, és amely tényezőket követnünk kell a tervezés, valamint a gyártás során. A feladat a maga nemében egyedülálló, mivel Magyarországon, az elektromos és hibrid erőforrással rendelkező buszok gyártását jelenleg csak az Evopro képviseli. Az Eltec szerepe abban értékelődik fel a projekt során, hogy cégünk jelenleg az egyetlen, aki a buszgyártáson belül rendelkezik kábelköteg-gyártási tapasztalattal és egyúttal 3D elektrotechnikai fejlesztéssel is foglalkozik Magyarországon.

2014

Az ELTEC részt vesz a németországi ELECTRONICA szakkiállításon, mely a világ vezető elektronikai eseménye.

Az Eltec Group képviselői látogatást tettek, a North Carolinai Charlotte-ban, hogy támogassák Chris Dömény ( Eltec tanácsadói testület tagja) magyarországi tiszteletbeli konzullá avatását North-South Carolina államokban. Az Egyesült Államokbeli magyar nagykövet, Szapáry György is jelen volt a beiktatáson, és egyben részt vett egy találkozón az Eltec képviselőivel, a Charlotte kereskedelmi kamara tagjaival, valamint a Charlotte nemzetközi tanácsadóival.

Az Eltec is támogatta Szapáry György előadását a Világ Üzleti Tanácsának ebédjén. Az Eltec elnöke, István Dömény, további tárgyalásokat folytatott a cég jövőbeli potenciális amerikai tevékenységével kapcsolatban, különböző gazdasági fejlődés szakértőivel és a helyi üzleti élet személyességeivel. Mr. Dömény is részt vett a Charlotte által szponzorált Nascar Hírességek Csarnoka túrán, hogy még többet megtudjunk a régió motorsport történelmével kapcsolatban.

Eltec továbbra is tartja a feltörekvő technológiai prioritását. Ezzel a gondolkodásmóddal, a vállalat nemrég felszerelte a K + F osztályát 2D-és 3D-s tervezői szoftverrel, valamint a state-of-the-art minőségű 3D-s nyomtatóval. Az Eltec az új eszközökkel lehetővé teszi, hogy jelentősen fokozza az innovációs és a termékfejlesztési folyamatokat az ügyfelekkel, valamint így bővíti szakértelmét és a korszerű technológiákat.

Megszavazta a bizottság a 2014 Superbrand díjazottjait. A díjazottak kiválasztásában a szakmai bizottság mellett a vevőszolgálat színvonala is nagy szerepet kapott. A GfK által végzett Superbrands TOP Márka kutatásból kiderült, hogy a magyar márkákat nagyon jól ismerjük és szeretjük, ugyanakkor a nemzetközi brandek tarolnak majdnem minden kategóriában. A 800 fő megkérdezésével készült felmérésben azt vizsgálták, hogy a hazai fogyasztók körében melyek a legismertebb illetve legkedveltebb márkák Magyarországon. Idén az Eltec is felkerült a listára, az oklevelet megkaptuk.

Az űr- és légi technológiai újítások lenyűgözték az ILA Berlinen összegyűlt nemzetközi szakértőket. A legfontosabbak a megfelelő technológiák a komplex kábel-konfekcionálásnál, a műanyag fröccsöntés és fejlesztésnél stb., ez mindkettő elhangzott az Eltec standjánál, akik idén képviseltették magukat. A mi úttörő megoldásaink a mindenféle légi és űr alkalmazásnál lelkesítette a látogatóinkat és elhangzott néhány biztató párbeszéd a jövőre nézve.

NEMZETKÖZI VASÚTI JÁRMŰIPARI MINŐSÉGÜGYI RENDSZERSZABVÁNY

Az IRIS-csoport 2005-ben alakult azzal a céllal, hogy a vasúti járműiparban biztosítsa a magasabb minőséget.

Az IRIS szabvány az ISO 9001-en alapul, de kiegészült speciális vasúti járműipari követelményekkel – hasonlóan az ISO/TS 16949-es közúti járműipari rendszerszabványhoz.

2011. januárjáig 535 IRIS tanúsítványt állítottak ki a világon.

Az ELTEC Holding Kft Magyarországon az egyetlen vállalkozás jelenleg akinek a 12-es (Cabling and Cabinet Manufactoring ) besorolási kategóriában sikerült megszereznie az IRIS tanúsítványt.

A tanúsítvány megtekinthető weboldalunkon

Sikerünket és képességeinket megjutalmazták! 2014. január 17-én megítélte az IRIS oklevelet egy sikeres ellenőrzés után DNV GL.

2013

November 7-9. között a magyar járműiparé volt a főszerep a Hungexpo területén, ahol első ízben rendezték meg az Automotive Hungary 2013 névre keresztelt autóipari találkozót.


A négy OEM vállalt mellett számos beszállító, egyetem és szervezet képviseltette magát a rendezvényen. Közöttük mi is lehetőséget kaptunk arra, hogy az iparágon belül új üzleti kapcsolatokra tegyünk szert, a meglévőket pedig kellő képpen ápolhassuk.

A Magyar Külügyminisztérium háromévente megrendezett konzuli találkozójára meghívást kapott az Eltec Holding Kft. tulajdonosa Chris Domeny, mint a NC Észak-Karolina és SC Dél-Karolina tiszteletbeli konzulja. Észak-Karolina legnagyobb városából, Charlotte-ból hazatérő konzul a három napos konferencia után tér vissza az Egyesült Államokba, hogy tovább népszerűsítse kis hazánkat.


Visszatérése előtt a HITA-val közösen 2013. 09.18.-án ismerteti a Magyar Amerikai Business Park lehetőségeit, ami magyar cégeknek a piacbővítéséhez és a közös fejlesztéshez szükséges.
Erős kapcsolattal rendelkezik a tartományi és városi vezetőkkel, akik érdekeltek az észak-amerikai üzleti park megvalósításában.


Közreműködésével magyar cégeknek lehetősége nyílik a globális fejlődésre.

Ebben az évben (június 13-tól 16-ig) Nurtingenben, Németországban, Magyar piacbemutató volt. Mivel Magyarországon nem csak a legjobb szalámik készülnek, hanem a legmegbízhatóbb konfekcionált kábelkötegek is, támogattuk Mi is ezt a rendezvényt a siker érdekében.

Termelés, versenyképesség, munkahelyteremtés: Második iparstratégiai és innovációs csúcstalálkozó a Hiltonban, ahol az Eltec is képviseltette magát.

Az ELTEC fel lett véve a Bombardier Csoport beszállítói körébe.

Az IRIS Certifikációt elindítjuk, várhatóan 2013 második felére lezárul.

A Boeing Company gyártásába való kapcsolódás lehetőségéről folynak jelenleg a tárgyalások.

Az Eltec csoportnál elkezdődött az elektromos autókhoz szükséges kábelkötegek gyártása, amellyel a társaság tovább szélesíti a piaci részvételét, valamit a termékskáláját.

Kábelkötegek, Kábelrendszerek az autóiparnak

A gyártás kialakítása minden autóipari követelménynek megfelelően van kialakítva. Ezen felül gyártunk komplex kábelrendszereket egyedi-, speciális gyártású járművekhez, valamint földmunkagépekhez. A rendszerezett és automatizált kommunikáció segít a folyamatok irányításában. Ezzel garantáljuk a gyors, pontos és hiba nélküli áruszállítást.

Komplex kábelrendszerek Gépipar részére

A hatékony termeléshez modern gépekre az autóiparban is szükség van, ahol a kommunikáció szerepe a vezérles és az egységek között a fejlett elektronika miatt jelentősen nőtt. Ezeket a gépeket és berendezéseket csak jól gyártott, komplex kábelrendszerekkel lehet működtetni. Többszörösen árnyékolt komplex megoldás a teljesítmény- és az adatátviteli feladatokra, amely kábelrendszerek gyártása rendkívül összetett feladat. Ezen túlmenően további kábelrendszerek gyártása is folyik amit csatlakozó rendszerként a hidraulikus és egyéb vezérelt egységek összekötésére gyártunk.

Repülőgépipari rendszerek

Jelenleg gyártott kábelrendszerek az ultrakönnyű repülőgépekhez készülnek. Cégünk az első tanúsított cég Magyarorszagon az EN 9100 szerint, így mi készek vagyunk egyéb feladatok teljesítésére is mind a légiközlekedési ágazatban mind az űrhajózásban.

Kábel rendszerek nap- és a szélenergia alkalmazásokhoz

A megújuló energiaforrások használatánál a napenergia fontos szerepet játszik. Különlegessége az UV-ellenállósag és az egyszerű alkalmazási technológia. Ezért a kábelrendszerek polarizáció-, mechanikus terhelhetőség- és rugalmassági tulajdonságokkal készülnek. A vezérlési technológia, szenzor technológia a szélturbinák működéséhez szükséges. Fontos, hogy magas szinten fejlesztett, biztonságos kábelrendszerekkel legyenek összekötve, amely biztosítja a hosszú távú működést. Célunk az, hogy a megújuló energiaforrásokat használjuk és így a cég termékskáláját a modern technológiák bevezetésével bővítjük. A napenergia alkalmazások elterjedésével egyidejűleg megnövekszik a kereslet a szélenergia hasznosítására melynek eredménye a termelés növekedése.

Tekercselési technológia

Axiálisan tekercselt, kis feszültségű, nagy pontosságot igénylő mágnestekercsek gyártása folyik. A funkcióhoz a méretek és a toleranciák betartása kötelező. A tekercsekkel az autóiparban, adagolok, mágnesek működnek.

Hot-melt technológia (Macromelt)

Kábel rendszereknél a csatlakozási pontok kialakítása, műanyag feldolgozással történik. Így a kábelekhez csatlakozó elemek vízhatlan,a kihúzó és hajlító erőnek jól ellenállva ágyazódnak be a műanyag környezetbe. A csatlakozások tömítettsége, működése a jól paraméterezett, fegyelmezett gyártás eredménye.

Műanyagfeldolgozás

Kábel rendszereknél a csatlakozási pontok kialakítása, műanyag feldolgozással történik. Így a kábelekhez csatlakozó elemek vízhatlan,a kihúzó és hajlító erőnek jól ellenállva ágyazódnak be a műanyag környezetbe. A csatlakozások tömítettsége, működése a jól paraméterezett, fegyelmezett gyártás eredménye.

Kiöntés technológia

A műgyanta kiöntési technológiát a nagy szilárdságú, megbonthatatlan kötéseknél alkalmazzuk. Ezzel a technológiával nagy gyorsulási paraméterekkel, vagy különösen nagy teherbírással rendelkező kábelrendszereket gyártunk.

Szerelt egységek

Az autógyártás, gépipar, repülőgép és űrkutatás, szolár és szélenergia minden területén szükség van a magasan integrált rendszer beszállítására. Az összeszerelt egységek, mint működési csoportok épülnek be a vevők koncepciójába. Magas szintű együttműködés, fejlesztés, megbízhatóság jellemzi ezt a gyártást.

Modern Gyárak Éjszakája

Első bicikli, első csók, első repülés, legyen szó bármiről, az első mindig emlékezetes, mindig különleges. Ez a helyzet az idén első ízben megrendezett Modern Gyárak Éjszakájával is. Az első volt 2017. november 17-én, de aligha az utolsó.

Összesen 24 gyár csatlakozott az ország 16 városából – köztük az Eltec Holding is -, ez eleve magasabb szám, mint amire a szervezők számítottak, azt pedig tényleg csak az igazán optimisták gondolták, hogy több mint 2000-en! regisztrálnak majd az eseményre.

Üzleti tevékenységek az Egyesült Államokban- fél napos szeminárium Budapesten, Magyarországon

2015. szeptember 10.-én Dömény István az Eltec Holding elnöke és az Észak Karolinai Kereskedelmi Kamara titkára John Skvarla és Sven Gerzer a Charlotte-i Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke, valamint a kamara képviselői a magánszektorból, félnapos konferenciát tartottak Budapesten Magyarországon.

Az amerikai delegáció prezentációt tartott, a magyar érdeklődő vállalkozások számára, hogyan terjeszkedjenek az amerikai piacon.

Dömény István hozzászólt, és megosztotta hosszútávú munka és élettapasztalatit Amerikában, Németországban valamint a Magyarországon egyaránt.

A program megnyitó beszédét, Gaal József a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke, valamint Sven Gerzer a Charlotte-i Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke tartotta.

Al Guarnieri ügyvéd a Parker Poe társaságtól, és Oliver Hecking könyvelő, a Rödl & Partner társaságtól, prezentációt tartott az amerikai jogi és adózás vonzataival kapcsolatban.

John Skvarla az Észak Karolinai Kereskedelmi és Iparkamara titkára, és Sven Gerzer a Charlotte-i Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke prezentációt tartott arról, hogy Észak- Karolina a tökéletes hely az üzleti tevékenység elindításához.

Dömény István a prezentációjában kifejtette Dél- Karolinában szerzett tapasztalatait, a Charlotte-ra jellemző életviteli sajátosságokat, valamint hogy mi a különbség az amerikai-magyar kultúra és munkavégzés között, és felvázolta az amerikai terjeszkedési lehetőségeket a magyar vállalkozások számára.

Hannoveri kiállítás 2015​

Véget ért a világ legnagyobb ipari vására 2015. április 17-én. A kiállításon több mint 200 000 szakmai volt jelen, amiből 70 000 Fő külföldről érkezet. Ezen a kiállításon a Magyar Gazdasági Minisztérium standján kapott helyet az Eltec Holding Kft. A nagy látogatottság és érdeklődés mellett, több ígéretes üzleti kapcsolat alakult ki az Eltec ez évi standján is, amit a cég ismét sikerként könyvelhet el.

Újabb fázisához érkezett az EVOPRO busz projekt

Az Evopro fejlesztő mérnöke, Varga Antal, bemutatta azokat a 3D szoftverrel készített fontos részleteket, amelyek alapját képezik a modern elektrotechnikai fejlesztési feladat elvégzésének. Varga Antal Úr ismertette azokat a szempontokat, amelyek a tervezés során fontosak, és amely tényezőket követnünk kell a tervezés, valamint a gyártás során.

A feladat a maga nemében egyedülálló, mivel Magyarországon, az elektromos és hibrid erőforrással rendelkező buszok gyártását jelenleg csak az Evopro képviseli. Az Eltec szerepe abban értékelődik fel a projekt során, hogy cégünk jelenleg az egyetlen, aki a buszgyártáson belül rendelkezik kábelköteg-gyártási tapasztalattal és egyúttal 3D elektrotechnikai fejlesztéssel is foglalkozik Magyarországon.

Elektronikai kiállítás 2014

Az ELTEC részt vesz a németországi ELECTRONICA szakkiállításon, mely a világ vezető elektronikai eseménye.

Az Eltec elnökének amerikai utazása

Az Eltec Group képviselői látogatást tettek, a North Carolinai Charlotte-ban, hogy támogassák Chris Dömény ( Eltec tanácsadói testület tagja) magyarországi tiszteletbeli konzullá avatását North-South Carolina államokban. Az Egyesült Államokbeli magyar nagykövet, Szapáry György is jelen volt a beiktatáson, és egyben részt vett egy találkozón az Eltec képviselőivel, a Charlotte kereskedelmi kamara tagjaival, valamint a Charlotte nemzetközi tanácsadóival.

Az Eltec is támogatta Szapáry György előadását a Világ Üzleti Tanácsának ebédjén. Az Eltec elnöke, István Dömény, további tárgyalásokat folytatott a cég jövőbeli potenciális amerikai tevékenységével kapcsolatban, különböző gazdasági fejlődés szakértőivel és a helyi üzleti élet személyességeivel. Mr. Dömény is részt vett a Charlotte által szponzorált Nascar Hírességek Csarnoka túrán, hogy még többet megtudjunk a régió motorsport történelmével kapcsolatban.

Eltec megnövelte a 3D-s tervezés és nyomtatási képességeit

Eltec továbbra is tartja a feltörekvő technológiai prioritását. Ezzel a gondolkodásmóddal, a vállalat nemrég felszerelte a K + F osztályát 2D-és 3D-s tervezői szoftverrel, valamint a state-of-the-art minőségű 3D-s nyomtatóval. Az Eltec az új eszközökkel lehetővé teszi, hogy jelentősen fokozza az innovációs és a termékfejlesztési folyamatokat az ügyfelekkel, valamint így bővíti szakértelmét és a korszerű technológiákat.

Business Superbrands 2014

Megszavazta a bizottság a 2014 Superbrand díjazottjait. A díjazottak kiválasztásában a szakmai bizottság mellett a vevőszolgálat színvonala is nagy szerepet kapott. A GfK által végzett Superbrands TOP Márka kutatásból kiderült, hogy a magyar márkákat nagyon jól ismerjük és szeretjük, ugyanakkor a nemzetközi brandek tarolnak majdnem minden kategóriában. A 800 fő megkérdezésével készült felmérésben azt vizsgálták, hogy a hazai fogyasztók körében melyek a legismertebb illetve legkedveltebb márkák Magyarországon. Idén az Eltec is felkerült a listára, az oklevelet megkaptuk.

ILA Berlin Airshow 2014

Az űr- és légi technológiai újítások lenyűgözték az ILA Berlinen összegyűlt nemzetközi szakértőket. A legfontosabbak a megfelelő technológiák a komplex kábel-konfekcionálásnál, a műanyag fröccsöntés és fejlesztésnél stb., ez mindkettő elhangzott az Eltec standjánál, akik idén képviseltették magukat. A mi úttörő megoldásaink a mindenféle légi és űr alkalmazásnál lelkesítette a látogatóinkat és elhangzott néhány biztató párbeszéd a jövőre nézve.

I.R.I.S.

NEMZETKÖZI VASÚTI JÁRMŰIPARI MINŐSÉGÜGYI RENDSZERSZABVÁNY

Az IRIS-csoport 2005-ben alakult azzal a céllal, hogy a vasúti járműiparban biztosítsa a magasabb minőséget. Az IRIS szabvány az ISO 9001-en alapul, de kiegészült speciális vasúti járműipari követelményekkel – hasonlóan az ISO/TS 16949-es közúti járműipari rendszerszabványhoz. 2011. januárjáig 535 IRIS tanúsítványt állítottak ki a világon. Az ELTEC Holding Kft Magyarországon az egyetlen vállalkozás jelenleg akinek a 12-es (Cabling and Cabinet Manufactoring ) besorolási kategóriában sikerült megszereznie az IRIS tanúsítványt.

A tanúsítvány megtekinthető weboldalunkon

Az Eltec sikere

Sikerünket és képességeinket megjutalmazták! 2014. január 17-én megítélte az IRIS oklevelet egy sikeres ellenőrzés után DNV GL.

Automotive Hungary 2013

November 7-9. között a magyar járműiparé volt a főszerep a Hungexpo területén, ahol első ízben rendezték meg az Automotive Hungary 2013 névre keresztelt autóipari találkozót.

A négy OEM vállalt mellett számos beszállító, egyetem és szervezet képviseltette magát a rendezvényen. Közöttük mi is lehetőséget kaptunk arra, hogy az iparágon belül új üzleti kapcsolatokra tegyünk szert, a meglévőket pedig kellő képpen ápolhassuk.

Magyarország tiszteletbeli konzuljainak V. konferenciája

A Magyar Külügyminisztérium háromévente megrendezett konzuli találkozójára meghívást kapott az Eltec Holding Kft. tulajdonosa Chris Domeny, mint a NC Észak-Karolina és SC Dél-Karolina tiszteletbeli konzulja. Észak-Karolina legnagyobb városából, Charlotte-ból hazatérő konzul a három napos konferencia után tér vissza az Egyesült Államokba, hogy tovább népszerűsítse kis hazánkat.

Visszatérése előtt a HITA-val közösen 2013. 09.18.-án ismerteti a Magyar Amerikai Business Park lehetőségeit, ami magyar cégeknek a piacbővítéséhez és a közös fejlesztéshez szükséges. Erős kapcsolattal rendelkezik a tartományi és városi vezetőkkel, akik érdekeltek az észak-amerikai üzleti park megvalósításában. Közreműködésével magyar cégeknek lehetősége nyílik a globális fejlődésre.

Magyar piacbemutató volt Németországban

Ebben az évben (június 13-tól 16-ig) Nurtingenben, Németországban, Magyar piacbemutató volt. Mivel Magyarországon nem csak a legjobb szalámik készülnek, hanem a legmegbízhatóbb konfekcionált kábelkötegek is, támogattuk Mi is ezt a rendezvényt a siker érdekében.

Második ipari stratégia és innovációs csúcstalálkozó

Termelés, versenyképesség, munkahelyteremtés: Második iparstratégiai és innovációs csúcstalálkozó a Hiltonban, ahol az Eltec is képviseltette magát.

Sikeres a Bombardier Audit

Az ELTEC fel lett véve a Bombardier Csoport beszállítói körébe. Az IRIS Certifikációt elindítjuk, várhatóan 2013 második felére lezárul.

The Boeing Company

A Boeing Company gyártásába való kapcsolódás lehetőségéről folynak jelenleg a tárgyalások.

2013 év elején kábelköteggyártás indult az elektorautókhoz

Az Eltec csoportnál elkezdődött az elektromos autókhoz szükséges kábelkötegek gyártása, amellyel a társaság tovább szélesíti a piaci részvételét, valamit a termékskáláját.